Info

De egel was verwikkeld in een gevecht met

Lees meer
De voordelen van shapewear voor vrouwen
Mode

De voordelen van shapewear voor vrouwen

De afgelopen jaren is shapewear ofwel corrigerend ondergoed enorm toegenomen in populariteit. Onder shapewear vallen bijvoorbeeld corrigerende leggings, broekjes, body’s, hemden en onderjurken. Shapewear wordt gemaakt van naadloos materiaal en is bedoeld om onder reguliere kleding te dragen voor extra ondersteuning. Ben je benieuwd naar de verschillende voordelen van corrigerend ondergoed? Lees dan verder!

Voel je zelfverzekerd in strakke kleding

Corrigerend ondergoed wordt, zoals de naam al doet vermoeden, veelal gedragen om bepaalde vormen van het lichaam licht te corrigeren. Vanwege de gladde en strakke stof van shapewear, voelt het aan als een tweede huid en kunnen bepaalde gebieden wat strakker getrokken worden. Ook helpt shapewear oneffenheden op de huid zoals cellulitis glad te strijken. Zo kunnen vrouwen zich zelfverzekerd voelen in strakke kleding zoals een nauwsluitende broek of jurk en kunnen hun vormen nog mooier uitkomen. Vaak hebben mensen de associatie dat shapewear niet sexy is, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Bij corrigerend ondergoed van goede kwaliteit worden er mooie stoffen gebruikt en worden de items vaak afgewerkt met kant of andere details. 

Creëer jouw ideale silhouet

Voor verschillende lichaamsfiguren is er verschillend figuurcorrigerend ondergoed. Of je nu jouw taille wilt accentueren, of juist jouw buik wat meer wilt ondersteunen, voor ieder doeleinde is er shapewear beschikbaar. Hierbij is het zinvol om rekening te houden met de natuurlijke vorm van jouw figuur. Heb je bijvoorbeeld een peervormig figuur? Dan heb je waarschijnlijk wat meer gewicht op de heupen, dijen en billen. In dit geval kan het prettig zijn om corrigerende broekjes of onderjurken te dragen. Heb je daarentegen een appelvormig figuur? De kans is dan groot dat je meer gewicht vasthoudt rond jouw buik en taille. Mocht dit het geval zijn, is een corrigerende top of hemd aan te raden. Is er geen specifiek onderdeel van jouw lichaam dat je wilt corrigeren? Dan kan shapewear ook gebruikt worden om een glad silhouet te creëren. Wat voor soort items in dit geval handig zijn, hangt af van de kleding die je wilt dragen. 

Geniet van comfort

Shapewear is gemaakt van flexibele materialen, waardoor je er fijn in kunt bewegen. Ook voorkomt het door de naadloze stof dat je last hebt van zichtbare ondergoed lijnen. Daarnaast hoef je je geen zorgen meer te maken over knellende elastische bandjes, die vaak ook door kleding heen te zien zijn. Bovendien kan corrigerend ondergoed huidirritatie voorkomen, bijvoorbeeld wanneer het gedragen wordt onder jurken en rokken. Door een corrigerend broekje te dragen, schuren jouw dijen niet tegen elkaar aan en wordt pijn aan de huid voorkomen. Ook is het mogelijk om corrigerende badkleding aan te schaffen. 

Al met al heeft shapewear verschillende voordelen. Niet alleen zorgt het ervoor dat je je zelfverzekerd kan voelen in iedere outfit, ook kun je jouw ideale silhouet creëren en de hele dag genieten van een comfortabel gevoel. Maak jij al gebruik van shapewear?

Author Image
admin