Info

De egel was verwikkeld in een gevecht met

Lees meer
Hoe creëer je een rustig interieur en wat doet dit voor je gesteldheid?
Lifestyle

Hoe creëer je een rustig interieur en wat doet dit voor je gesteldheid?

Misschien wist je het nog niet, maar de omgeving waarin je woont of werkt bepaalt voor een groot gedeelte hoe jij je voelt. Is jouw huis rommelig? Dan is de kans groot dat het in jouw hoofd ook een chaos is. Daarom is het slim om een interieur te creëren dat rust uitstraalt en waarbinnen eenheid een belangrijke rol speelt. Hoe je dit doet wordt verder toegelicht in dit artikel. 

Het kleurgebruik

Het eerste waar je rekening mee moet houden als je een rustig interieur gaat creëren, is het kleurgebruik. Je snapt vast dat de kleur oranje een hele drukke kleur is, daarom zou je beter voor de kleuren groen en blauw kunnen kiezen. De kleur groen is te herleiden naar de natuur en staat daardoor voor rust en balans. Het gevoel dat deze kleur oproept heeft een positief effect op het wooncomfort. De kleur blauw staat voor ruimte, waardoor je ook meer rust kunt ervaren.

Laat daglicht toe

Een andere manier om een fijn interieur te creëren is het toelaten van daglicht. Ook dit werkt bevorderend voor jouw humeur! Gooi overdag de gordijnen open en laat het zonlicht naar binnen komen. Om dit nog meer te benadrukken zou je de rest van het interieur erg licht kunnen houden. Ook is het slim om spiegels te plaatsen, deze weerkaatsen het zonlicht waardoor de ruimte nog lichter en ruimtelijker lijkt. 

Kies voor groen

Eerder werd al benoemd dat de natuur en de kleur groen staan voor rust en balans. Daarom mogen planten in een woning niet ontbreken. Ze fleuren het interieur niet alleen op, maar ze zuiveren ook de lucht en verspreiden geuren. Dit is weer van invloed op ons humeur en onze gesteldheid. Daarom zijn echte planten een stuk effectiever dan neppe planten. 

Opruimen en uitruimen

De meest voor de hand liggende tip om een rustig interieur te creëren is toch wel het opruimen en uitruimen van jouw woning. Ga na welke spullen je echt nodig hebt en wat er weg kan. Dit geldt niet alleen voor wat je allemaal achter de kastdeuren bewaard maar ook voor de woonaccessoires. Ben kritisch op welke accessoires nou daadwerkelijk een toevoeging hebben.

Author Image
admin