Info

De egel was verwikkeld in een gevecht met

Lees meer
De beste manier om je badkamer tegels schoon te houden
Wonen

De beste manier om je badkamer tegels schoon te houden

Wij hebben allemaal de vraag wel eens gehad. Wat is nou de beste manier om je badkamer tegels glanzend en schoon te houden? Elk huis heeft een badkamer, maar die moet ook goed onderhouden worden. Het komt vaak voor dat er schimmel te vinden is in de badkamer, omdat het een vochtige plek is waar het vaak en snel kan komen. Wat zijn nou de beste middelen om te gebruiken of hoe vaak moet je de tegels schoonmaken? In deze blog ga ik jullie hier alles over vertellen.  

Hoe vaak moet je je badkamer tegels schoonmaken?

Hoe vaak je de badkamer moet schoonmaken hangt veel af van hoe vaak je er gebruik van maakt. Woon je met bijvoorbeeld 6 mensen in huis die elke dag moeten douchen?, dan is het aan te raden om vaker de badkamer tegels schoon te maken dan als je met 2 mensen in huis woont. Over het algemeen wordt het aangeraden om minimaal 1 keer per week een grote schoonmaakbeurt te houden om schimmel te voorkomen. 

Wat zijn de beste middelen om je badkamer tegels schoon te maken?

Om je badkamer tegels schoon te maken/houden, is het de beste manier om een mild schoonmaakmiddel te gebruiken, bijvoorbeeld warm water met een klein sopje of als je het in huis hebt een speciaal middel voor je badkamertegels zoals een Baden+Sanitairreiniger. Daarnaast kan je met deze middelen ook je voegen goed schoonmaken. Als je dit wekelijks 1 keer grondig doet, dan voorkom je schimmel op je badkamertegels. Als je een chemisch of schurende schoonmaakmiddel gebruikt, kan je hiermee je tegels beschadigen. Dit wordt daarom ook sterk afgeraden.

Hoe maak je de tegels in je badkamer schoon?

De beste manier om te beginnen met je badkamer tegels schoonmaken, is door een warm sopje te maken of simpelweg met een schoonmaakazijn. Het is belangrijk om alles goed onder het schoonmaakazijn te doen. Bij de wandtegels is het belangrijk om van boven naar beneden te beginnen. Dit moet je minimaal een half uur tot een uur in laten trekken, daarna kan je het met een droog doek of de zachte kant van een spons het overige schoonmaakazijn er af halen. Ook is het belangrijk om de voegen tussen de badkamertegels goed schoon te houden. Dit kan je ook gemakkelijk met een sopje of schoonmaakazijn doen. 

Het wordt dus aangeraden om je badkamer tegels 1 keer per week een grote schoonmaakbeurt te geven, als je dit bijhoudt voorkom je kalk of schimmel in je badkamer en blijft alles glanzend en schoon.

Author Image
admin